היה או לא היה נס?

כשמנכ"ל סנסקום, איתן לומברד, נתבקש לכתוב פוסט על ניסים, הוא מצא את עצמו מצפה לנס שיגרום לפוסט הזה להיות מוכן. אז… היה או לא היה?

נילי סמברג, סמנכ"ל השיווק של סנסקום, ביקשה ממני לפני כשבועיים להכין פוסט על ניסים לקראת חנוכה. האמת שעם קצת השראה, אני יכול ונהנה לכתוב כמעט על כל דבר, אבל ככל שפשפשתי בזיכרוני לא יכולתי לחשוב על נס שקרה לי בחיים ואז התבהר לי שבשבילי, ניסים קיימים רק בסיפורים, לא במציאות.

בשנים האחרונות אני לומד את פילוסופיית הבודהיזם ומתרגל מדיטציה.  הבודהיזם עוסק בפיקחון  ובמציאות וטוען שמקור הסבל של האדם נובע בשל הפער שבין הסיפור שאנחנו מספרים לעצמנו על החיים לבין מה שקורה באמת. זוהי פילוסופיה כל כך פשוטה, עד שרבים מתקשים לתפוס וליישם אותה בחיי היום יום.כיצד בודהיזם רלבנטי לפוסט על ניסים? אם נס מוגדר כ "מעשה פלא, דבר שלמעלה מן הטבע" אצלי כעוסק בבודהיזם ומדיטציה עולה השאלה – מה זאת אומרת "למעלה מהטבע"?  קרה או לא קרה?  אם קרה אז זה כנראה לא "למעלה מהטבע" ולא היה נס. אם לא קרה, אז הוא לא קרה ובוודאי שלא התרחש נס.

כמובן שזה לא אומר שאנחנו לא יכולים ליהנות מסיפורי ניסים. ההיפך הוא הנכון, סיפורים אלו מפתחים את הדמיון ואת היצירתיות, משמחים ומייצרים תקווה. בנוסף, סיפורי ניסים הם בסיס לפולקלור ולתרבויות עמים והם מספקים בסיס לאמונות דתיות .  אך בעיני חשוב לזכור שאלו סיפורים על ניסים ולא מציאות.

אז האם זה נס שהצלחתי לכתוב פוסט במועד שנתבקשתי?  לדעתי מדובר בנס,

אבל במציאות כנראה שזה פשוט קרה..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *